#koski2017 vaaliohjelma

Eurooppalainen Turku

eu-lipun-kanssa

Eurooppalaisuus tarkoittaa minulle ennen kaikkea avointa ja liikkuvaa kaupunkikulttuuria, josta koko kaupunki hengittää. Ihmiset liikkuvat kaupungin sisällä ja sen ulkopuolelle sujuvasti yhdessä ja erikseen. Kaupunki on rakentunut monen keskustan ympärille ja on ennen kaikkea yhteisöllinen.

 • Jokiranta kaupunkilaisten yhteiseksi olohuoneeksi
 • Lähiöihin asukkaille tarkoitettu yhteinen tila
 • Talvikauden avajaisiksi keskieurooppalaiseen tapaan Glühwein-markkinat!

Turussa on potentiaalia useaan kaupunkikeskukseen. Linnakaupunki sataman alueella on rakentumassa, minkä lisäksi näen Kupittaan alueen tulevana innovatiivisena keskuksena, jossa yhdistyy elinkeinoelämän ja asukkaiden tarpeet. Kupittaalta kulkee tunnin juna Helsinkiin. Paavo Nurmen lentokentältä on yhteydet tärkeimpiin ulkomaisiin kaupunkeihin.

 • Kaupunki suunnitellaan asukastaan varten. Suora asukaskuuleminen tulee ottaa käyttöön kaupunkisuunnittelussa ja siinä on hyödynnettävä digitalisaation saavutukset. Asukkaiden ikääntyessä tulee ottaa huomioon lähipalveluiden merkitys. Pienten asuntojen merkitys korostuu myös opiskelijoiden osalta – Turku parhaaksi asuinkaupungiksi!
 • Sujuva joukkoliikenne kaupungin sisällä viikon jokaisena päivänä. Tulevaan raitiotiehankkeeseen on suhtauduttava ennakkoluulottomasti, koska kiskot tuovat varmuutta kaupunkisuunnitteluun ja on bussiliikennettä ympäristöystävällisempi ratkaisu.
 • Rakennusten ulkoilmeessä kokeilut käyttöön. Suurten betoniseinien ulkoasua voisi piristää graafisella taiteella vuodenajan mukaan.

 

Ahkera Turku

tyokeskus

Turkulaiset ovat tunnettuja sivistyskaupunkilaisina, jotka eivät pelkää työntekoa. Minun kaupungissani jokaiselle nuorelle on varattava peruskoulun jälkeinen opiskelupaikka ja tuettava työllistymistä valmistumisen jälkeen. Korkeakouluista on päästävä harjoitteluun kotikaupunkimme alueelle.

 • Lisää valinnanvapautta peruskouluissa ja toisella asteella. Emme voi tietää tulevaisuuden osaamisesta: esimerkiksi laajoja vapaavalintaisia kielivalintoja yläkoulussa on mahdollistettava. Oppilaan hankkima osaaminen tunnustettava ammatillisessa koulutuksessa.
 • Harjoittelupaikat kaikille opiskelijoille. Harjoittelupaikka on väylä työelämään, jossa opiskelija pystyy kehittää osaamistaan ja samalla työnantaja saa kaivattua uutta ajattelua työympäristöönsä. Jokaiselle opiskelijalle on tarjottava osaamistaan vastaava harjoittelupaikka Turussa kaupungin ja elinkeinoelämän yhteistyöllä.

Turun tulee olla tulevaisuudessa Varsinais-Suomen talousveturi, joka työllistää kaupungin ja lähiseudun ihmiset. Näen kestämättömänä tilanteena, että kaupungissa vallitsee noin 15 prosentin työttömyysasteen samalla, kun avoimia työpaikkoja on tuhansia.

 • Erilainen työelämä: Telakan, elintarvike- ja lääketeollisuuden lisäksi kaupunkilaisia on tuettava yrittäjyyteen.
 • Pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisyyn suuremmat resurssit. Laajat resurssit takaavat yksilöllisen palvelun, joka varmistaa ihmisen työllistymisen
 • Täystyöllisyys kaikkien etu: Kaupungin lisäksi myös muut mukaan talkoisiin. Haastankin jokaisen turkulaisen yrityksen ja järjestön talkoisiin, joiden avulla saavutamme Turkuun täystyöllisyyden!

 

Vastuullinen Turku

nayttokuva-2017-02-22-kello-16-49-21

Turun tulee olla suunnannäyttäjä vastuullisuudessa kaupunkikehityksessä. Itämeri, kiertotalouden ratkaisut ja asukkaiden kaupungin tukipalvelut nousevat avainasemaan tulevaisuuden Turussa.

 • Asukkaiden, elinkeinoelämän ja kaupungin kierrätystä tuettava. Minusta Turun on oltava kaksi askelta edellä asukaslähtöisen kierrättämisen tukemisessa. Elinkeinoelämän keksimiä kestäviä ratkaisuja jätteiden hyödyntämisessä on tuettava, koska toisen roska on toisen aarre. Kaupunginhallinnossa on siirryttävä paperittomaan toimistoon.
 • Maksuton varhaiskasvatus jokaiselle turkulaiselle lapselle. Varhaiskasvatus tukee perusopetusta ja vanhempien työntekoa. Tulevaisuus on tätä päivää parempi, minkä vuoksi siihen on valmistauduttava entistä aiemmin. Turkulaiset ja suomalaiset ovat osaavia, sivistyneitä ja rohkeita asukkaita myös tulevaisuudessa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s