Turku on Suomen kaunein kaupunki, joka on valittu useiden kyselytutkimusten mukaan parhaaksi kaupungiksi elää (poislukien Tampere, jota eurooppalaisessa viitekehyksessä ei lasketa kaupungiksi). Turussa on kohtuullinen vuokrataso, julkinen liikenne toimii erinomaisesti ja kulkuyhteytemme muihin lähikaupunkeihimme kotimaassa ja ulkomailla toimivat hyvin.

Silti huolestuttavan moni nuori vastavalmistunut turkulainen ei löydä työtä kotikaupunkiinsa, minkä vuoksi Turussa voidaan sanoa olevan aivovuoto pääkaupunkiseudulle. Yleisten mielipiteiden perusteella Turussa kasvaneet ja tänne muuttaneet haluavat jäädä Turkuun rakentamaan parempaa kaupunkia mikäli työmahdollisuuksia olisi. Sen vuoksi tarvitsemme puolestapuhujan, joka edustaa tätä ikäluokkaa.

Suomalainen sivistys on syntynyt Turussa, joka on tällä hetkellä väkilukuun nähden Suomen suurin opiskelijakaupunki. Turun viisi korkeakoulua ja kaupunkimme toisen asteen opinahjot palvelevat koko Suomea ja maakuntaamme. Tulevaisuuden kannalta olisi olennaista tehdä linjavetoja, jotka tekevät Turusta Suomen parhaimman kaupungin oppia. Meidän pitää tarjota peruskouluissa entistä enemmän vaihtoehtoja oppia esimerkiksi vieraita kieliä ja pohtia toisen asteen koulutuksen puitteissa erilaisia vaihtoehtoja löytää opiskelijan kannalta parhain oppimispolku. Korkeakoulujemme tulee tehdä enemmän yhteistyötä ja tehdä yhteinen toimintasuunnitelma Turun vahvuuksista Suomen parhaimmaksi oppimiskaupungiksi. Tarvitsemme puolestapuhujan, jolla on visio tulevaisuuden Turusta.

Turku on Varsinais-Suomen sykkivä sydän, jonka johdolla maakuntamme on yksi Suomen elinvoimaisimmista. Olemme Suomen ikkuna Pohjoismaihin ja Eurooppaan. Kaksikielisyys on valttimme, jota hyödynnetään aivan liian vähän. Valtakunnan politiikassa meidän täytyy pitää puoliamme hyvien kulkuyhteyksien puolesta ja tehdä Tunnin juna valmiiksi. Turkua palveleva Tunnin juna kasvattaa kaupunkimme työssäkäyntialuetta Helsinkiin saakka ja vireyttää raideliikennettä myös teollisuuden näkökulmasta. Tarvitsemme puolestapuhujan, joka haluaa tehdä Turun puolesta työtä hartiavoimin.

Minun Turkuni on kaunis ja monipuolinen suomalainen metropoli, jota pitää kehittää tulevaisuuden ehdoilla. Turusta löydät Pariisin ja Rooman samaan aikaan jokirannan, seitsemän kukkulan ja katusoittajien muodossa. Näen, että Turun pitää toimia kaupunkina, joka palvelee kaikkia kaupunkilaisiaan, ja varsinkin nuoria aikuisiaan kaikkine tarpeineen. Olen ehdolla Turun kunnallisvaaleissa, koska haluan tehdä juuri näiden asioiden puolesta töitä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s